Innovation Center for Artificial Intelligence versterkt samenwerking met partners

Het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI) is sinds 1 september officieel een samenwerking tussen 18 Nederlandse kennisinstellingen, waaronder CWI. Met de ondertekening van de overeenkomst door deze instellingen wordt een landelijk dekkend ecosysteem van kennisinstellingen betrokken bij een versterkte governance voor het ICAI-netwerk.

Publicatiedatum
11 september 2024

Deze officiële samenwerking betekent een belangrijke stap in de versterking van de ICAI- community, met als doel een duurzame toekomst voor het netwerk en alle partners in de labs te waarborgen. ICAI zal zich nadrukkelijk blijven richten op het aantrekken, ontwikkelen en behouden van AI-talent, evenals het realiseren van impact met het onderzoek dat in de labs wordt uitgevoerd. Dit alles in lijn met de 17 Sustainable Development Goals (SDG's).

Bovendien zal ICAI de focus verleggen van het initiëren van ideeën en het creëren van impact naar het nu volledig realiseren van die impact binnen en samen met het bredere ecosysteem.

Hierbij ligt de nadruk op het bouwen van bruggen tussen de labs, het delen van ervaringen en inhoud, en het tonen van de impact van de labs, zoals zichtbaar is in de gepubliceerde blogs en videos.

Voorloper

Met deze versterkte samenwerking en hernieuwde focus, bouwt ICAI voort op de kennis en ervaring die sinds de oprichting in 2018 is opgedaan, en positioneert de organisatie zich als een voorloper in de Nederlandse AI-sector. Door de krachten te bundelen met kennisinstellingen door het hele land, zet ICAI niet alleen in op academische excellentie, maar ook op de praktische toepassing van AI-technologieën die een positieve impact hebben op de maatschappij. De gezamenlijke inspanningen in de labs, ondersteund door partners in het netwerk, beloven een toekomst waarin AI een cruciale rol speelt in het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen en het bevorderen van innovatie in Nederland.

Over ICAI

Het Innovation Center for Artificial Intelligence brengt kennisinstellingen, het bedrijfsleven en overheids- en maatschappelijke partners in Nederland samen om talent en technologie te ontwikkelen op het gebied van kunstmatige intelligentie. De missie is om Nederland voorop te laten lopen in kennis- en talentontwikkeling op het gebied van AI. Centraal doel is het creëren en koesteren van een nationaal AI kennis- en talent ecosysteem.

Labs

CWI is een partner in twee ICAI Labs: Cultural AI Lab en Explainable AI for Health Lab.

Headerbeeld: Shutterstock.